top of page

Ud af det blå

Rebecca Bach-Lauritsen

Anna Margrethe Kjærgaard

Jensen & Dalgaard 2019

8625B732-2061-4248-90DE-1EE41318A612.jpeg

Forlaget skriver:
 

Betagende billedværk i sorte, hvide, brune og blå nuancer, skrevet af Rebecca Bach-Lauritsen og bragt op i billedballonen af Anna Margrethe Kjærgaard. 

Om en dreng der bor alene sammen med en kaktus i et hus, hvor alt ånder fred og ro, der er orden på sagerne og alt står i smukke, snorlige rækker i haven. Indtil en kæmpestor, brun bjørn dukker op, tilsyneladende ud af det blå.

Ingen pædagogiske forklaringer, ingen pegefingre, lutter poesi, smukke ord med rytme og allitterationer, fulgt til dørs af lineal-strunke linjer, der pelsblødt opløser sig i glad gemmeleg og vild dans!

Kan læses som allealdres billedværk, kan også med fordel læses med børn (nå ja: og voksne), der har brug for at turde slå nogle skæve streger.

Publiceret i:

Korea Book Light

Frankrig Editions Format

USA  Enchanted Lion Books

Uddrag af anmeldelser
 

”Smukt tegnet. Stort tænkt. Og flot forløst.”
♥  ♥  ♥  ♥  ♥ i Politiken

 

”Vidunderlig … Det er en bog, der imponerer”
Børnenes bøger

 

"En nydelse ... vildt, varmt og frodigt"
Bogbotten

 

"Flottere billedsprog skal man lede længe efter"
Litteratursiden


“Bogen er et godt eksempel på et fantastisk samarbejde mellem forfatter og illustrator. Om den korte, meget præcise tekst ledsager teksten – eller omvendt, er ikke til at sige. (…) Man kan, som i ”Stykker med himmel”, tydeligt mærke håbet, som skinner igennem bogens sider. Lykken kommer som noget ukendt og lidt farligt ud af det blå, også selvom man gør sit til at dulme virkelighedens kedsomhed med sine faste rutiner.”

 Damian Arguimbau, Kristeligt Dagblad


“Det er en afsindig, vidunderlig og elegant billedbog. Sikke et makkerpar forfatteren Rebecca Bach-Lauritsen og illustratoren Anna Margrethe Kjærgaard udgør. De komplementerer hinanden på smukkeste vis, og hver især er de stærke og sarte i deres billedsprog.”

 Marie Borch Nielsen, Paedagogen. dk


“…mættende, mageløs og mærkelig…”

Steffen Larsen, Politiken

Priser og nomineringer

 

Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris

 

Udvalgt af Statens Kunstfond til "Books from Denmark" 2020

Udvalgt til "100 Outstanding Picturebooks" 2020

 

bottom of page