top of page

Hr. Pindse

Betina Birkjær

Anna Margrethe Kjærgaard

Jensen & Dalgaard 2021

A6711315-27BA-4ABE-8C4A-A6BE3B81FDA6.jpeg

Forlaget skriver:

Hr. Pindse sukker over de mange ting, der skal ordnes, inden han kan gå i vinterhi. Det er virkelig mange ting for et pindsvin. Han forsøger at nå det hele, men huskelisten går i skuddermudder, og han glemmer fuldstændig at fløjte og spille violin … og kan kun høre sit hjerte, som pludselig banker alt for hurtigt … 

Hr. Pindse er en finurlig og visuelt detaljerig historie om at have alt for meget at gøre og miste overblikket, og om at koble helt fra for at kunne høre den egentlige livsmelodi. En hjertevarm fortælling om stress, der kan læses (i ord såvel som  billeder) af både børn og voksne, dels hvis man selv har det som Hr. Pindse, dels hvis man gerne vil forstå nogen, som har det sådan. Eller læses, bare fordi det sådan en fin fortælling!

Hr. Pindse er skabt af Betina Birkjær og Anna Margrethe Kjærgaard, der også sammen stod bag den meget roste billedbog Kaffe kanin vintergæk væk.

Uddrag af anmeldelser
 

"Vidunderlig! Det er et stort ord, men bogen om Hr. Pindse lever op til det med ligefremme ord og en Anna Margrethe Kjærgaard, som igen har forladt den fornemme retro-stil, hun ellers mest dyrker. Nu viser hun, hvordan hun kan fylde siderne med mylder og varme. (…) Det fine ved Hr. Pindse er, at man ikke kun får et indblik i de konkrete dele af den larmende travlhed. Man får også en form for diagnoser, når forvirringen og glemsomheden breder sig og bliver til afvisningen af venlighed samt et uregelmæssigt, bankende hjerte. (…) Sådan finder de to ophavskvinder igen de rette ord og billeder til at præsentere de truende forandringer, som bor inde i alle mennesker…"

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  Steffen Larsen i Politiken.

 

"Genremæssigt er vi i den klassiske fabel med hyggelige dyr, der sender tankerne direkte til Kenneth Grahames ‘Vinden i piletræerne’ eller A.A. Milnes ‘Peter Plys’ (…) Når nu nærværende udgave af DANSK handler om læselyst og læseglæde, skriver Betina Birkjær sig direkte ind i den i forvejen fornemme række af danske forfattere, der kan skrive en god historie for børn (…) Det børnelitterære marked savner ikke ligefrem tematiserede børnebøger, og lad mig i den forbindelse slå et gevaldigt slag for den gode historie, der lever på egne præmisser i kraft af sine litterære kvaliteter, sine illustrationer og et let tilgængeligt persongalleri." Janus Naumann i DANSK

 

"Hr. Pindse er en kær og genkendelig figur, som er afbildet i et eventyrligt miniaturemiljø. (…) Kjærgaards univers er samtidig originalt med skæve vinkler, der understreger den fantasifulde historie."

Anna Skyggebjerg i Weekendavisen

"Fantastisk fin og klog fortælling om stress (…) Den velovervejede tekst og de skønne, udtryksfulde tegninger fungerer i skøn symbiose."

Lektørudtalelse

bottom of page