top of page

Mit Hus

Kirsten Kjærgaard

Anna Margrethe Kjærgaard

Jensen & Dalgaard 2015

448130C6-C3A6-4F73-AC5C-D6E5EB135D50.jpeg

Forlaget skriver:

Det er d. 5. maj 1945, over hele landet fejres befrielsen. Tyskerne har tabt, freden er vundet.

 

Også på Bornholm fejrede man befrielsen – men hvad mange har glemt i dag, så varede freden her kun ganske kort: Den 7. og 8. maj bombede sovjetiske krigsfly Bornholm. 

 

Dette er en personlig beretning om et Bornholm, der ikke kunne fejre befrielsen, men tværtimod måtte evakuere både Rønne og Nexø for at bringe beboerne i sikkerhed for sovjetiske bomber. Fortalt af Kirsten Kjærgaard, der har skrevet teksten i samarbejde med sin datter, illustrator Anna Margrethe Kjærgaard.

Kulturministeriets Illustratorpris 2015

overrakt af Kulturminister Bertel Haarder

9AD4ECF0-679C-45A7-B179-C341D9E7C745.jpeg

Priser og nomineringer

Kulturministeriets Illustratorpris 2015

Uddrag fra udvalgets begrundelse for indstillingen af Anna Margrethe Kjærgaard ("Mit Hus") til illustratorprisen:
"'Mit Hus' er en fornem billedfortælling, der med en lille piges blik fortæller om 2. verdenskrig på Bornholm. (...) Det er beundringsværdigt og opløftende, at der på baggrund af en beskrivelse af krig og ulykke vokser en formfuldendt, smuk, poetisk og nærværende billedfortælling frem for nutidige læsere."

 

Uddrag af anmeldelser

"Er meget flot illustreret ... åbner for mange spørgsmål om børn og 'gamle dage'" 
Nordjyske

"En historie som denne bliver aldrig for gammel, og Anna Margrethe Kjærgaard har ramt plet med sine farveløse blyantstegninger, hvor kun hovedpersonen har fået farve i kraft af sin røde kjole. Præcis som i ”Schindler’s List”, hvilket ikke er en tilfældighed. En oplagt bog at hive frem, hvis ens børn spørger, om der nogensinde har været krig og bomber i Danmark."
Fyns Stiftstidende

"Særdeles velskrevet børnebog ... en lille genistreg"
Bogligt

"Det er en fin billedfortælling, som både er velegnet til højtlæsning og til samtale i forbindelse med den første historieundervisning. Og de naivistisk, ekspressive billeder må endelig ikke gå ram forbi, når man taler om denne rørende beretning."
Bogbotten

bottom of page