top of page

Jeg fortæller en krig

Kim Fupz Aakeson

Anna Margrethe Kjærgaard

Gyldendal 2024

jeg fortæller omslag.jpg

Forlaget skriver:

Barnet i sengen vil høre en historie. Om en krig. Med soldater, geværer, ild, røg og hunde med skarpe tænder.Øh, lige her inden du skal sove?Det er jo bare en historie, siger barnet.Så fortæller jeg. Om en by på et bjerg. Og 1000 soldater på den ene side. Og 1000 soldater på den anden side.EN FORTÆLLING OM KRIG, FRED OG DE HUNDE DER IKKE BIDER.

Uddrag af anmeldelser
 

”Takket være barnets meddigtning bliver Jeg fortæller en krig undervejs til en fortælling om, hvordan krigen slutter. De bidske hunde ændrer natur og henter kæppene, der bliver brænde på bjergbyens festbål. Konklusionen må være, at man faktisk godt kan lave godnatlæsning ud af noget af det allerdystreste stof, vi har på planeten lige nu. Hvis bare man er lige så talentfuld og nænsom som Fupz og Kjærgaard og giver håbet styrke.”

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken

”I Jeg fortæller en krig indeholder afslutningen en vision om sameksistens, som nok er barnlig, men også håbefuld og velgørende. (…) Bogen plæderer for, at børn får lov at høre om krig og bearbejde deres (manglende) viden i et medie, billedbogen, som er tilpasset målgruppen.

Weekendavisen

”Aakeson og Kjærgaard er to af Danmarks ypperstebilledbogsskabere, og det er ikke alle, der kan lave en bog om sådystertet emne på denne helt fantastiske, nænsomme ogeftertænksomme måde. Teksten bygger på en alvor og realisme,som vi kender ude fra verden og som børn også hører om, menpå en rolig, forklarende måde. Som forsiden også viser, ertegningerne både voldsomme og hjertegribende men ogsåsenere fulde af håb, liv og sammenhold.”

Lektørudtalelse

”Det er en vanvittig klog og fin billedbog. Voksenkrig er ond, men heldigvis har børnene løsningen. Forælderen ender med at få en historie fortalt af sit barn. En barnehistorie om krig, der viser, hvordan man afvæbner en sådan. Fortællingen vendes på hovedet, så den i stedet kommer til at handle mest om kærlighed, og barnets undren er med til at pille det forfærdelige fra hinanden.”

Litteratursiden

bottom of page